søndag 27. april 2014

Topptur til Mjellknapp (1678) med utsikt over Jotunheimen

I løpet av eventyråret til fjells har Vilde Tjomsland (15) fått smaken på fjell og toppturer. Dette skyldes både at hun liker å være på tur – og at hun har fått seg superlett randonee-utstyr. I går tok vi jentetur til topps på Mjellknapp.

Mjellknapp (1678m) ligger på Vennisfjell mellom Vang i Valdres og Beitostølen. Fra toppen har du panoramautsikt over hele Jotunheimen - fra Falketind i vest til Tjørnholstind i øst. Fra Mjellknapp kan du gå inn til DNT-hytta Tomashelleren – en lite besøkt perle på 1480 meters høyde. Fra hytta ser du rett inn i Svartdalen – med Torfinstindene på den ene siden og Store Knutholstind på den andre.

tirsdag 22. april 2014

Sove under åpen himmel i kulde - tips og triks

Å sove ute i fjellet under åpen himmel i klart, kaldt vær er noe av det herligste du kan oppleve. Velg deg en natt med lite vind og stjerneklart vær. Det bør være noen minusgrader. Her er mine tips til hvordan du får en god, varm og uforglemmelig natt under stjernene.

søndag 13. april 2014

Tur til utedassen i full storm med tausikring

I dag blåste det opp til full storm etter frokost. Vi fortet oss å ta ski og randonee-utstyr inn i gangen. Så tar det av utenfor! Stormen fillerister hytta. Vinden pisker snø mot vinduene så det er vanskelig å se ut. På slike dager passer det godt med påskesnop og bollebaking. 

Vi er i full vigør med forskjellige gjøremål på kjøkken og stue når Nila (5) plutselig sier:

- Jeg må bæsje!!!

torsdag 10. april 2014

Ultimate Hoody Women - Windstopper-jakke fra Mammut


Jeg har gått mange turer i fjellet vinterstid. Det har vært toppturer, overnatting i telt på isbreer og herlig tinderangling i Jotunheimen. Skall-jakkene har utelukkende vært i GoreTex. "Alle" har jo det, og inntil nylig mente jeg selv at disse jakkene var best under alle slags forhold.

Nå vet jeg bedre. GoreTex-jakker puster generelt dårlig! Man blir svett nesten uansett hva man har under. Dette gjør at man fryser mer når man stopper opp for å spise etc. Jakkene er også svært dyre - du må beregne 5-6000 kr bare for jakka. Sist, men ikke minst inneholder GoreTex svært miljøfarlige stoffer. Ultimate Hoody har vist at det finnes bra alternativer.