mandag 28. juli 2014

2014/15: Turkjelen står på ovnen. Ferden fortsetter.
Livet er best ute.

2013/14: Vi har nettopp hatt et eventyrlig friår med basecamp på hytta i fjellet, Vang i Valdres. Vi tok permisjon fra jobbene våre og leide ut huset i Oslo. Vi bodde på fjellet hele året og måtte bruke Fjellpulk om vinteren for å hente mat og forsyninger. Nila var 5 år da året startet. Friåret var en drøm vi hadde hatt lenge. 

Året i fjellet gav oss så mye, men nå er det over. Vi kunne valgt å fortvile, se tilbake på det som var med vemod og si til hverandre: - Ja, ja. Det var et fantastisk år. Vi skal aldri glemme det. Og så kunne vi gått tilbake til et A4-liv i Oslo med jobb, skole, kjas og mas.


På en måte gjør vi jo det. Vi har flyttet tilbake til rekkehuset. Men vi har bestemt oss: Dette er ikke et vanlig rekkehus. Det er ei hytte i skauen! Vi gidder ikke kjøpe ny vannkoker. Turkjelen står jo på ovnen! 


Vi har hatt et helt år til å klekke ut nye drømmer. Eventyråret 2014/15 er i gang. Nå vet vi hva vi vil. Vi visste det før vi flyttet til fjells også - men nå er vi skråsikre: Livet er best ute. Vi vil samle på gyldne øyeblikk i naturen. I naturen er vi til stede her og nå og har tid til å reflektere. Å være i bevegelse ute gir ro i sjelen og holder oss i form. Herved tilpasser vi hverdagslivet slik at vi får mest mulig utetid. Vi kommer til å si nei til det som ikke passer oss. Vi vil ha full fokus på å realisere så mange av drømmene våre som mulig.

Vi skal:

- Ut på små og store turer, med og uten barn
- Inspirere flere til å komme seg ut
- Delta i spennende prosjekter og ta de mulighetene som kommer
- Tipse deg om turutstyr som fungerer og spennende turmål


Vi gleder oss til herlige turer i skog og mark. Og hjertet banker fort ved tanken på fjellturene som kommer. Hytta i Vang har vi fremdeles. Dessuten har vi telt, vindsekk, skallbekledning og soveposer til å ligge under åpen himmel med. Nå tar det av! Gyldne øyeblikk blir til eventyrlige år. Ferden fortsetter. Vi håper du vil følge oss :-)


Spør deg selv: "Hva ville jeg aller helst gjort hvis jeg kunne velge helt fritt?" Kanskje det er drømmen din du finner da?

Overnatting ved Lauvtjern i Østmarka

3 kommentarer:

  1. Kjekt å lese at de vil halde fram med å prioritere mykje friluftsliv. Eg gler meg til å følgje dykk framover. Det fjellduk-"teltet" såg veldig smart ut, slik vil eg gjerne prøve å overnatte ein gong og! Er det noko spesielt ein må tenke på om ein skal sove ute på den måten? Kva med mygg og slikt, er ikkje det noko problem såpass seint på sommaren?

    SvarSlett
  2. Hei Ingebjørg, Jervenduken King size er perfekt som tak! Mygg blir det stadig mindre av på høsten, men vi hadde faktisk med oss myggnetting (kjøpt på IKEA!) Fikk ikke brukt den, men Jerven under og over er helt perfekt, det blir ikke like "tett" som i et telt og med lite vind er det ideelt selv om det kommer noen drypp :-)

    SvarSlett
  3. Ja, hverdagen blir ikke helt den samme etter en lengre friperiode. Jeg kjenner meg godt igjen. Vi var på tur et halvt år våren 2013 og har levd ut turlivet på en helt annen måte etter det.

    SvarSlett