søndag 27. april 2014

Topptur til Mjellknapp (1678) med utsikt over Jotunheimen

I løpet av eventyråret til fjells har Vilde Tjomsland (15) fått smaken på fjell og toppturer. Dette skyldes både at hun liker å være på tur – og at hun har fått seg superlett randonee-utstyr. I går tok vi jentetur til topps på Mjellknapp.

Mjellknapp (1678m) ligger på Vennisfjell mellom Vang i Valdres og Beitostølen. Fra toppen har du panoramautsikt over hele Jotunheimen - fra Falketind i vest til Tjørnholstind i øst. Fra Mjellknapp kan du gå inn til DNT-hytta Tomashelleren – en lite besøkt perle på 1480 meters høyde. Fra hytta ser du rett inn i Svartdalen – med Torfinstindene på den ene siden og Store Knutholstind på den andre.


Sommerstid er det en nydelig tur til Mjellknapp langs den vakre elva som renner ned fra Tjørobyttjernet. Man kan kjøre bil helt opp til skiferbruddet i Herredalen og parkere; her er det laget en splitter ny bro som går over elva. 

Nå i mai byr Mjellknapp på herlig nedkjøring over bratte, lange snøfonner. Vi startet fra hytta i Ryssndalen og skrådde opp Hensfjellet. Vel fremme ved Tjørobyttjernet møtte vi harepus som hoppet foran oss langs eggen opp til den vesle fortoppen. Herfra var det bare å skrå opp til varden som ligger 2-300 m lenger nord på samme rygg:

Ruta opp til Mjellknapp, Vang i Valdres
Fjellgeiter på toppen av Mjellknapp

Vilde Tjomsland (15) på vei til Mjellknapp med Blåe berge i bakgrunnen1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett