fredag 9. august 2013

Et eventyrlig friår på hytta i fjellene i Vang i Valdres (2013/14)

Christin Oldebråten, Bjørn Tjomsland og Nila (5) tok et år fri for å nyte fjell, natur og ha mer tid sammen. 

Fra juli 2013 - juni 2014 tok vi ubetalt permisjon fra jobbene våre og leide ut rekkehuset på Ellingsrud i Oslo. Basecamp ble etablert på en støl vi leier mellom ville fjell i Vang i Valdres.


Bjørn Tjomsland er en erfaren fjellkar og sindig sørlending. Tinderangling, sauegjeting, teltliv i kulda og randonee-ski er Bjørns spesialiteter. Bjørn er også bonde, IT-sjef og pappa til Vilde. I løpet av friåret var hun med oss på tur i ferier og helger.

Christin Oldebråten er delvis oppvokst på Mitandi i Månefjellene, Uganda. Hun elsker å være ute året rundt - spesielt i fjellet og Jotunheimen. Har datteren Nila sammen med Bjørn.I friåret fokuserte vi på:
Christin på Tverråbreen, 2007

1) Små og store turer
Hytta ligger rett ved Jotunheimen. Det ble mange spennende turer både på 2000-metertopper og i området ved hytta.


2) Å inspirere andre
Vi delte bilder og historier underveis. Målet var å inspirere flere til å gjennomføre sine drømmer. Følg oss her:

Vet du ikke hva du drømmer om? Spør deg selv: Hva ville jeg aller helst gjort hvis jeg kunne velge helt fritt? Hva får hjertet mitt til å banke fortere? Kanskje det er drømmene dine du finner da?


3) Spennende prosjekter

Vi jobbet på dugnad for Mitandi i Månefjellene, Uganda som er hjembygda til Christin. Vi hjalp også til med sauesanking på Sørre Hemsing gård, snømåking og annet nevenyttig arbeid i bygda.
Hva nå etter friåret?
Eventyrene fortsetter. Hvert år er et eventyrlig år fylt av gyldne øyeblikk. Vi har mange nye drømmer på lager, små og store.

Å leve er å ha drømmer og prøve å gjøre dem til virkelighet. Vi kommer ikke til å oppnå alle drømmene våre, men vi skal ha det gøy underveis. Det kan føles usikkert å la drømmene spire og gro fritt, men det er sånn vi vil leve. Vi vil ta de mulighetene som kommer og inspirere andre til å gjøre det samme. Vi vil være tro mot våre egne hjerter og omgi oss med folk som inspirerer oss til å tørre.

Gjennomfør drømmene. Det er ikke tanken som teller!

Inspirasjonskilder
Noen av de som har inspirert oss til å ta et år fri:


3 kommentarer:

 1. Nydelege bilete! Gleder meg til å følge med! Mvh frå Lisbeth sin kollega, Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Tone, takk for at du fulgte med oss :-) Klem Christin

   Slett
 2. Helt fantastisk og virkelig noe jeg har lyst til å få gjennomført selv. Johooooo, dette var fint at jeg kom over :)

  SvarSlett