tirsdag 20. august 2013

Åsvang barnehage – norges fineste fjellbarnehage!

I dag hadde Nila (5) sin første dag i Åsvang barnehage. Barnehagen ligger i Vang i Valdres ved Slettefjell, omkranset av fine fjelltopper og vakker fjellnatur på alle kanter. Makan til flott barnehage skal man lete lenge etter!

Vi - Bjørn Tjomsland, Christin Oldebråten og Nila (5) – har nettopp startet friåret vårt. Målet med friåret er å gjennomføre drømmer vi har på lager. Nå har vi etablert ”basecamp” på hytta i Herredalen ved Slettefjell.

Nila koser seg på klatresteinen

Det er en god stund siden vi kontaktet Åsvang for å høre om det var mulig for Nila å få være der og leke med andre barn i løpet av friåret. Fra første stund ble vi møtt av positive og blide mennesker som mente at dette absolutt burde være mulig å få til. Og nå har vi fått det til! Tusen takk – vi er kjempeglade og takknemlige for at Nila får gå 2-3 dager i uka på Åsvang så lenge vi har basecamp på hytta.


Selvfølgelig skal Nila masse på tur med sine turglade foreldre i løpet av friåret, men vi ønsker jo også at Nila skal få et fint år på alle måter. Da må hun få leke med andre barn, utvikle seg og ha det moro med nye venner. For friluftsinteresserte foreldre som drømmer om at barna skal bli glade i fjell og natur er Åsvang barnehage intet mindre enn en fantastisk plass.


Vi kan starte med bygningene
Fine rom, god kvalitet
Åsvang er et solid og fint bygg, vel vedlikeholdt og med den sjarm som man kun finner i solide trebygninger på bygdene. Da jeg fikk omvisning første gang fikk jeg følelsen av å befinne meg på en erverdig plass - noe a la Turtagrø, Eidsbugarden eller Husum Hotel. Her er fine trapper mellom etasjene, rom med laserte tømmerstokker i vakre bondefarger; grønt, blått, rødt. Det er høyt under taket, lyst og luftig og inneklimaet virker bra. 

Tidligere var Åsvang en barneskole, så her er også en flott, stor gymsal! Kjempefint å ha for små, aktive kropper når vinterstormen uler som verst utenfor husveggen. Her er flere kjøkken, god plass til mange barn og et helt utrolig fint uteområde med mange lekeapparater og naturlige elementer som stein og trær. En fin tur-lavvu står like ved – og de har til og med egen fotballbane! Og som ikke dette var nok – her er lysløype, akebakker og hoppbakke rett utenfor gjerdet! Og så fjellene bak, da - med naturlige klatrevegger, fiskevann, turstier og blåbær, tyttebær, multer… Flott bygg med fjell på alle kanterKort sagt: Åsvang barnehage har alt

I Vang er dere heldige som har en så fin naturbarnehage som ligger så nær de fleste i bygda. Det tar vel kanskje 25 min å kjøre for de som bor lengst borte. I Oslo er du blant de heldige hvis det tar mindre enn 30 min til barnehagen. De fleste må vel regne 1 time ekstra (en vei) når de skal hente eller levere. Så jeg bruker mest sykkel - det går raskere enn bilkøen. Bra for helsa er det og!

Godt mottatt
Sist men ikke minst - vi har blitt svært godt mottatt både av de ansatte i barnehagen og Vang kommune. På Åsvang barnehage jobber det dyktige, blide folk som er opptatt av barnes ve og vel. Jeg har mistanke om at de trives på jobben og har stort faglig utbytte av å arbeide flere sammen på en slik stor, flott barnehage. Bjørn og jeg retter en spesiell takk til Karin på Åsvang for en fantastisk varm velkomst. Nila storkoste seg i barnehagen i dag. Og hun hadde ikke noe imot å legge seg tidlig i kveld. ”For da er det ikke lenge til jeg skal til barnehagen i morra tidlig”…


Og mor gleder seg. For på Åsvang trenger vi ikke ta med matpakke. Her kommer maten servert på store fat. Fem ulike pålegg - minst. Og på eftan er det frukt og gulrøtter og sånt. Ja! Det er sterke, friske og glade barn vi vil ha. Jeg kan trygt anbefale Åsvang bhg til andre som vil prøve ut det gode liv i Vang i Valdres.
Lavvu-kos!


2 kommentarer:

  1. Tusen takk til familien Tjomsland/ Oldebråten for varm og fin omtale av Åsvang naturbarnehage. De har lyfta opp og fram alle gode kvalitetar med Åsvang bygget og det naturskjønne området rundt, med spesielt gode utviklings og oppvekstvilkår for barna. Vi tilsette er takksame for den fine helsinga, den vert sett stor pris på og det gjev ekstra glede med slike tilbakemeldingar. De er hjarteleg velkomne til vårt gode fellesskap, der me gler oss til eit berikande samarbeid med dykk her på Åsvang, gjennom det eventyrlege året. Venleg helsing Karin Trøen Hagen, assisterande styrar.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Karin, dette var en hyggelig hilsen å få :-) Nila stortrives hos dere! Klem Christin

      Slett